facebook_pixel

Käyttäjien kokemuksia

Footbic

Footbic -kuntoutus HCK Kirkkonummen C2 -junnuille!

scannausFootlife Oy:stä fysioterapeutit Atte Kärnä ja Tomi Räisänen kävivät testaamassa ja tutkimassa HCK Kirkkonummen C2 joukkueen pelaajien jalkojen ja alaraajojen kuntoa.

Syy tutkimuksen taustalla on joukkueen valmentaja Pasi Pajusen huoli poikien tilanteesta. Treenien kovetessa yhä useammalle pelaajalle alkoi ilmaantumaan erinäköisiä urheiluvammoja ilman mitään erityistä syytä.

Pasi keskusteli asiasta toiminnanjohtaja Hannu Saintulan kanssa, joka ehdotti, että poikien jalkaterien kunto pitää tarkistaa ja treeniohjelmaan pitää ottaa mukaan myös Footbic.

Atte ja Tomi menivät paikan päälle joukkueen treeneihin ja tekivät alaraaja-analyysit kaikille pelaajille. Pelaajat saivat myös Footbic-pallot ja heille opastettiin Foorbic-kuntoutus ja siitä erityisesti nuorelle jääkiekkoilijalle räätälöidyt harjoitteet.

Alaraaja-analyysin tulokset osoittivat, että joukkueen 23:sta pelaajasta jo seitsemällä oli akuuttia tarvetta jalkaterien kuntoutukselle. Heillä oli tapahtunut kineettisessä ketjussa muutoksia. Syynä erittäin todennäköisesti jalkaterien heikko lihaskunto.

"Olemme tehneet Footbic-harjoitteita treenien yhteydessä nyt runsaat neljä viikkoa. Voin jo nyt sanoa, että tämä on tosi tärkeä juttu kasvavalle urheilijalle ja voin suositella Footbiciä kaikille urheilijoille.", sanoo Pasi Pajunen.

Mitä Footbiccaus on?

Katso täältä video, jossa Espoon Kiekko Seuran Ringettejoukkueen kapteeni Milla Laakso tekee Footbic-harjoitteita.

 

Kiinnostuin alaraajojen hyvinvoinnista! Miten tästä eteenpäin?

HCK Kirkkonummi on tehnyt yhteistyösopimuksen Footlifen ja fysioterapiaketju Auronin kanssa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen seuran jäsen ja esimerkiksi hänen vanhempansa voivat varata itselleen ajan alaraaja-analyysiin Auroniin hintaan 45€ (norm.90€).

Katso tarkemmat tiedot täältä