facebook_pixel

Käyttäjien kokemuksia

Footbic

Mari Sainio

Atte ja Footbic ovat pelastaneet jalkani kahteen kertaan.

mari_1Atte ja Footbic ovat pelastaneet jalkani kahteen kertaan. Olen tanssinopettaja ja liikunnanohjaaja ja ajattelin jalkojeni lihasten olevan priimakunnossa. Joitakin vuosia sitten akillesjänteeni kipeytyi ja lopulta se sattui niin, ettei tuntien vetämisestä meinannut tulla mitään. Hakeuduin Aten vastaanotolle ja hän teki minulle askelanalyysin. Molemmissa jaloissani oli virheasento. 

Atte opetti minulle Footbic-treenitekniikan kahden pienen superlonpallon avulla ja teki minulle pohjalliset, jotka pakottivat jalkani oikeaan asentoon. Aluksi en jaksanut treenata kuin minuutin verran kun pienet jalkaterän lihakset alkoivat kramppaamaan. Tunsin konkreettisesti kuinka huonossa kunnossa ne olivat. Jatkoin harjoituksia sinnikkäästi ja lopulta harjoittelin 10 minuuttia viidesti viikossa. Neljän viikon kuluttua kipu oli poissa.

Tiesin kyllä, että treeniä olisi pitänyt jatkaa säännöllisesti, mutta kun kipua ei tuntunut, se unohtui.

Kahden vuoden kuluttua treenamattomuus iski päin naamaa, kun vetäessäni tanssituntia minulla meni polvi. Kävin magneetissa, mutta mitään muuta kuin alkava nivelrikko ei öytynyt. Palasin nöyränä Aten vastaanotolle. Tällä kertaa tilanne oli vielä pahempi. Kävimme uudestaan saman läpi. Sain treeniohjelman ja pohjalliset. Jälleen neljässä viikossa kipu oli poissa. Tällä kertaa kuitenkin olen jatkanut harjoittelua. Pidän palloja kylppärissä. Jos en mitään muuta ehdi, tasapainoilen pallojen päällä aina kun pesen hampaita 🙂