facebook_pixel

Tervehdys sinä Footbicistä kiinnostunut!

Olen Atte Kärnä, Footbicin kehittäjä.

Haluaisin jakaa kanssasi Footbicin tarinan.

Toimin 90-luvulla erään jääkiekkoseuran fysioterapeuttina ja maalivahtivalmentajana.

Kesällä -93 teimme maalivahtien kanssa pehmopalloilla silmä/käsi -koordinaatioharjoitteita, jolloin joukkueen päävalmentaja tuli luokseni ja sanoi, että keksi jotain fiksuja harjoitteita 7:lle loukkaantuneelle kenttäpelaajalle.

Mietin hetken mitä tekisin heidän kanssaan. Otin koordinaatioharjoituksissa käytetyt pehmopallotja pyysin pelaajien seistä pallojen päällä ja tekemään luistelu- ja tasapaino-liikkeitä.

Näitä harjoitteita jatkettiin viikon ajan. Jo seuraavalla viikolla 7:stä pelaajasta 5 kuntoutui joukkueen harjoituksiin ja loput kaksi muutamaa päivää myöhemmin.

Pelaajien nopea kuntoutuminen oli itsellenikin yllätys. Oivalsin, että olin kehittänyt jotakin uutta.

Asia jäi kuitenkin arkisten työkiireiden takia taka- alalle, kunnes vuonna 2010 Vancouverin Olympialaisissa ollessani tuli eteeni samanlainen tilanne: Pelaajia piti kuntouttaa nopeasti.

Mieleeni palasi kesän -93 tapahtumat ja ajattelin kokeilla uudelleen samaa menetelmää entistä toiminnallisemmilla liikkeillä
höystettynä. Tulos oli jälleen loistava.

Saman reissun aikana päätin, että tuotteistan näillä palloilla tehdyn kuntoutuksen ja otan sen systemaattiseen käyttöön Suomeen palattuani.

Nimi Footbic tuli mieleeni Atlantin yllä kymmenen kilometrin korkeudessa, kun pyörittelin palloja omien jalkojeni alla.

Olen hyödyntänyt Footbiciä omassa hoitotyössäni päivittäin viimeisen seitsemän vuoden ajan ja asiakkaitteni saavuttamat tuloksetovat olleet huikeita.

Näiden vuosien tuoman kokemuksen myötä uskallan suositella Footbiciä myös sinulle.

Olen kirjannut näille Footbicin kotisivuille vähän lisää omia ajatuksiani siitä miten Footbiciä voi hyödyntää eri tilanteissa. Tutustu sivuihin rauhassa läpi ja ota yhteyttä, jos sinulla herää kysyttävää!

Kuntoutusterveisin,

Atte Kärnä
fysioterapeutti

Tutustu Footbic | Kuntoutusohjelmiin