facebook_pixel

Käyttäjien kokemuksia

Footbic

Aino Mäkelä

Näin selvisin ilman leikkausta

Aino Mäkelä tutustui Footbic-palloihin ja Footbic-harjoitteisiin saadessaan ystävältään suosituksen vierailla Atte Kärnän luona fysioterapiassa.

Aino on kirjoittanut mahtavan blogi-kirjoituksen omista jalkaongelmistaan, niihin liittyvistä haasteista ja käänteistä, jotka lopuksi johtivat siihen onnelliseen lopputulokseen, että Ainon ei tarvinnut mennä leikkauttamaan jalkojaan.

Alla ote Ainon bloggauksesta. Lue koko kirjoitus täällä!

 

Etsiessäni itselleni sopivaa fysioterapeuttia mun kaveri vinkkas mulle Atte Kärnästä, jolta hän oli saanut suuresti apua omien jalkaongelmiensa kanssa. Ajan saaminen ei ollut helppoa, mutta kuin ihmeen kaupalla sain peruutusajan Aten vastaanotolle – ja se oli varmasti parasta, mitä mulle oli koko vuonna sattunut.

Ensimmäisellä kerralla katsottiin mun jalan kuntoa ja ne testit oli hirveää katseltavaa. Murtuneen jalan lisäksi tietysti myös terve jalka oli alkanut oireilemaan yli yhdeksän kuukauden ontumisesta.. Jalat ei ollut enää kantapäiden päällä vaan astuin niistä ”ohi” ja mulla teki pahaa katsoa kuvia niistä – mutta samalla hetkellä niitä läpi käydessämme mä tajusin olevani hyvissä käsissä.

Meidän tavoitteena oli kuntouttaa jalkaa niin hyvin kuin mahdollista, jotta toipuisin leikkauksesta parhaalla mahdollisella tavalla. Aloin tekemään yksinkertaisia jumppaliikkeitä FootBic-palloilla jalkapohjieni vahvistamiseksi – niitä oli hauskaa ja motivoivaa tehdä, sillä kehityksen huomasin tosi nopeasti. Annettiin jalalle myös kylmähoitoa, joka vähensi sen turvotusta ja kipuilua.